Petra Ariëns - Reisbureau - Jann Verzorgt
Ontzorgd op vakantie

04.07.2018

Een reis uitgelicht: Thailand

Eén van de reizen uit onze brochure is een reis naar Thailand. We reizen naar Hua Hin, de koninklijke badplaats van Thailand. De koning heeft in hier zijn zomerpaleis, waar hij regelmatig verblijft. 
Wij maken een reis van 15 dagen als de thaise winter begint. De thaise winter is een ideale tijd om te reizen. Het is dan gemiddeld zo’n 25 graden.
Wij huren een volledig aangepaste woning van een nederlands echtpaar. Doordat zij bekend zijn met rolstoelgebruik is de woning tot in de kleinste detail aangepast. Er zijn hoog-laag bedden, een betegelde vloer zonder drempels, een rolstoel-toegangelijke badkamer, steunen en hulpmiddelen.
Het huis heeft een ruime huiskamer, ruime slaapkamers, een keuken, een zwembad met lift, airco, wifi en 2 terrassen.

THAILAND.png

Wat is er te doen in Hua Hin?

Er is een leuk centrum met verschillende kleine winkeltjes. In het centrum ligt ook het prachtige station met de koninklijke loge. Er is een nachtmarkt ( start om 18:00), een weekendmarkt en de lokale versmarkt. Verder is er de tempel, de visserspier en kan je winkelen in de Hua Hin Mall, Colonde Mall of in Market village.
Eten, handwerk en kunst kijken kan op de Cicade kunstmarkt. Elke vrijdag, zaterdag en zondag is deze avondmarkt er, met handgemaakte souvenirs, kunst en schilderijen. En je kunt er heerlijk eten halen bij verschillende kraampjes.

Het strand van Hua Hin.

Hua Hin heeft een zandstrand van 5 km. Het strand loopt geleidelijk af de zee in. 
Het strand is ook voor rolstoelen geschikt. Het zand is stevig omdat het strand 2 keer per dag door de vloed onder water staat.
Ook het water in is mogelijk, dan nemen we de strandrolstoel mee.

Wat is er te doen buiten Hua Hin?

Omdat we een aangepaste rolstoelbus tot onze beschikking hebben, kunnen we ook buiten Hua Hin verschillende excursies doen.
Eén van de plekken die zeker de moeite waard zijn is de Hua Hin Hills wijngaard. Een mooie wijngaard met bij het restaurant een geweldig uitzicht over de wijngaard. Verder is er de Khao Takiab tempel, het teakhouten paleis, Wat Huay Mongkol, Suan Son Beach en Khoa Tao tempel.

Hoe reizen wij daar heen?

Er zijn 2 mogelijkheden: Er is een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bangkok of de vlucht kan in 2 stukken. Eerst van Amsterdam naar Dubai en daarna door naar Bangkok. 
Vanuit Bangkok worden we opgehaald en rijden we in ongeveer 3 uur (met tussenstop) naar Hua Hin.

Meer info over deze reis: https://www.petraariens.nl/THAILAND/index.php/

Petra - 15:07:59 | Een opmerking toevoegen